Over Bram

Verse patat & meer

Sinds 1967

In 1967 verkocht Bram Ladage (ja, hij bestaat echt!) zijn eerste puntzakken verse patat op de Rotterdamse markt.  De kneepjes van het vak leerde hij van zijn vader, die al sinds 1952 'in de patat' zat. Maar, Bram wilde het op zijn eigen manier doen....'Kom ze maar halen, die goudgele balen' riep hij tussen de klapperende marktzeilen door.

Ruim 55 jaar later telt het familiebedrijf 43 filialen in Zuid-Holland, Utrecht, Noord-Brabant (waar ze liever spreken van friet) én Duitsland. Inmiddels bakken we meer dan enkel patat, maar nog altijd met evenveel passie en vakmanschap.

Wat moois met een aardappel

De aardappel, dat is nog eens een echt mooi natuurproduct. Die van ons groeien in de Hoeksche Waard, lekker dichtbij en dus duurzaam.

Vervolgens snijden wij ze met de hand en bakken we ze in plantaardige olie. Krokant , maar smeuïg. Elk patatje verdient onze volle aandacht. Pure patat-perfectie is waar we naar streven!

Assortiment

Patat bakken, al zeggen we het zelf, is echt ons ding. Maar de kunst van een goede krokante kipfiletburger bakken of een perfect gedraaid softijsje serveren mag ook niet onderschat worden.

Met een breed assortiment aan sauzen, snacks, burgers, Stoofs, softijs en milkshakes is er voor ieder wat wils. Benieuwd wat jouw Bram allemaal bakt? Check de menukaart op de vestigingspagina!

Maatschappelijk verantwoord

Iedereen elke dag weer blij maken met Brammetjes is ons doel. Maar onze missie gaat verder dan dat. Wist je bijvoorbeeld dat we jaarlijks de Aardappeloogstdag organiseren? Hier leren we de nieuwe generatie dat er veel komt kijken bij het telen van aardappels en patat niet zomaar uit de vriezer komt rollen.

Daarnaast liggen 'onze mensen' nauw aan ons hart en bieden we ze volop kansen en doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf.

En wist je al dat onze patat eigenlijk een heel duurzaam product is? Door samen te werken met lokale aardappelboeren houden we de lijntjes binnen de voedselketen lekker kort. 

Glutenvrij & vegan!

Een Brammetje is misschien wel de meest onderschatte vegetarische én veganistische lekkernij: we bakken ze altijd apart van de snacks, in plantaardige olie. 

Onze patat is hierdoor ook nog eens glutenvrij! Echter kunnen wij tijdens de bereiding hiervan niet garanderen dat er geen kruisbesmetting ontstaat. Alhoewel wij maar heel zelden klachten hierover binnenkrijgen, adviseren we mensen met bijvoorbeeld coeliakie toch voorzichtig te zijn met ons product.

Wil je meer informatie over allergenen? Download en bekijk hier onze allergenenlijst