1967: Begonnen op de markt

Bram Ladage begon in 1967 op de Rotterdamse markt lekkere verse patat vanuit een kraam te verkopen. Bram: “ik verkocht eerst voor vijftiencent kleine porties. Die rolde ik dan in een kroketzakje. Nou dit kan handiger, dacht ik. Wat nou als we voor een kwartje, dubbel zoveel in een kartonnetje met een puntzak eroverheen doen? Dit kostte wel even wat meer vanwege het inpakmateriaal, maar het werkte wel veel sneller en zag er ook nog eens leuk uit. Ik kan me nog zo goed herinneren dat de omzet van mijn eerste dag zestien gulden tachtig was. Best aardig, maar de optimist in mij vond dat dit nog wel beter kon. Daarom ben ik de week erop mijn kraam gaan aankleden met schone lakens en boerenbonte servetten. Daar stond ik dan te roepen: “mensen kom ze maar halen, die grote balen”. Ik was altijd in voor een geintje en juist door die persoonlijke aandacht, bleven mensen terugkomen.